[*sfeerbeeld*]

Uw lichaam verliest warmte aan zijn omgeving. Maar ook uw dak, gevels, vloeren, ramen en deuren. Met behulp van een thermografisch onderzoek kunnen niet zichtbare warmteverliezen in beeld worden gebracht. Thermografie is een meettechniek die het mogelijk maakt op afstand een warmtebeeld te maken van een oppervlak. Met behulp van een thermografische camera worden warmtebeelden omgezet naar kleurbeelden. Aan de hand van deze beelden kan snel worden vastgesteld waar warmteverlies optreedt. Hierbij moet u te denken aan verzakte/ontoereikende isolatie in de gevel, warmte uitstraling door de gevel achter een radiator, warmtelekkage bij kozijnen, warmtelekkages bij overgangen van muren en daken, vochtplekken, koudebruggen, etc.       

Met de warmtebeelden kan de juiste vakman, isolatieprofessional, loodgieter, installateur of aannemer doeltreffend en gericht aan om het werk om het energieverlies te verhelpen en wordt sloopwerk tot een minimum beperkt.

De metingen zullen vooral in de avond/ nacht /vroege ochtend worden uitgevoerd omdat er dan meestal grotere temperatuurverschillen zijn tussen binnen en buiten. Met temperatuurverschillen van 10 - 15 graden kunnen zeer goede resultaten worden verkregen.

Thermografie is zeer breed inzetbaar onder meer voor:

- gevel en spouwmuur onderzoek

- energieverliezen

- (dak)lekkages

- (vloer)verwarmingsinstallaties

- defecte zonnepanelen

- broei in hooibergen

- ….. ! 

Vermoedt u dat thermografie een antwoord kan geven op een vraag of probleem, neemt u dan geheel vrijblijvend contact op. In veel gevallen kan op basis van  No Cure - No Pay thermografie worden ingezet.